TOWNWEB metselwerk

Het Scapino ballet Rotterdam is met haar vier dansstudio’s, kantoren, naaiatelier en geluid- en lichtwerkplaatsen een van de grootste huurders van NaDrUk. Vanaf 1993 opereert het gezelschap, een van de grootste publiekstrekkers is in de Nederlandse danswereld, vanuit haar werkruimten aan de Eendrachtstraat. Directeur Ed Wubbe is een van de meest grensverleggende choreografen van Nederland verzorgt meerdere voorstellingen per jaar maar laat ook andere belangrijke choreagrafen als gast met zijn corps de ballet werken. Het Scapino Ballet treedt ook regelmatig op in het buitenland zoals onlangs in Parijs, Rome en binnenkort in New York.

Voor meer informatie  ga naar de website van Scapino

TOWNWEB metselwerk4

STICHTING V2

Het instituut voor instabiele media is een interdisciplinair centrum voor kunst en mediatechnologie en sinds 1995 huurder van Nadruk. V2 presenteert, produceert en publiceert research op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. Ze is een platform voor kunstenaars, artiesten, ontwerpers, wetenschappers, researchers en ontwikkelaars van soft- en hardware van verschillende disciplines.

V2 heeft op de begane grond een presentatieruimte waar regelmatig tentoonstellingen, lezingen, seminars, installaties en andere events zijn te zien. Op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren en het laboratorium van deze bijzondere instelling.

De website van V2 vind je hier.

TOWNWEB metselwerk5

WORM

Worm is een andere bijzondere kunstinstelling uit het Rotterdamse. Ze programmeert muziek, installaties, talkshows en film in de ruimten die ze van Nadruk huurt. Worm heeft in samenwerking met de architecten van Superuse-studio’s haar ruimten ingericht met scrap materiaal en daarmee een heel bijzondere venue opgebouwd. De wanden zijn van vliegtuigpanelen, de vloer van oude bureaubladen, de WC’s zijn hergebruikte landbouwtanks en de geluidsisolatie wordt gevormd door oude spijkerbroeken.

Ook Worm heeft een laboratorium waar de meest geavanceerde technologie wordt gecombineerd met  oude analoge technieken. Wie nog een klassieke montagetafel nodig heeft of met een analoge bandrecorder wil opnemen kan terecht bij Worm.

Alles over Worm kan met vinden door hier te klikken.

TOWNWEB metselwerk3

CENTRUM BEELDENDE KUNST

Centrum Beeldende Kunst (CBK) Rotterdam is het centrale adres voor kunst, kunstenaars en publiek in de stad. Met tentoonstellingen, lokale en internationale kunst in de publieke ruimte, projecten, opdrachten, bijdragen en investeringsregelingen brengen we de beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact. Op die manier stimuleren we het artistieke klimaat en de vitale rol van kunstenaars en beeldende kunst voor en in Rotterdam.

Het hoofdkantoor en de directie van het CBK zetelen in het NaDrUk-pand aan de Eendrachtstraat 10-12. Meer informatie vind je op deze link.

TOWNWEB metselwerk6

ZAAL DE BOOMGAARD

De voormalige publieks theaterzaal van het Scapino ballet is nu overgenomen door stichting Worm die er met hulp van NaDrUk dit jaar de basis gaat leggen voor een theater waarin beginnende theater- en dansgezelschappen producties kunnen ontwikkelen en presenteren. Tevens zijn er nog een aantal verrassende tentoonstellingen en installaties te verwachten in de aanpalende ruimten.

Het nieuwe bedrijf Stager, dat software levert aan alle belangrijke podia en groeiend is in de markt van ticketverkoop houdt kantoor in dit nieuwe creatieve centrum. Stager vind je op dit adres.

TOWNWEB metselwerk8

NIEUW ROTTERDAMS CAFE (NRCAFE)

Spelen kun je ook in het culturele hart van Rotterdam. Dat wil zeggen ontspannen met een heerlijke hamburger (ook veggie) of een koel glas Chardonnay. In 2011 richtte horeca ontwikkelaar Ron Sterk de bibliotheek van het voormalige fotomuseum om tot een dynamisch grand cafe, inmiddels overgenomen door horeca tycoon Herman Hell.

NRCafe beschikt ook over een flinke zaal in het sousterrain voor een privefeestje of -diner. In het weekend wordt er ook flink gedanst in de nachtelijke uren en is het NRCafe het hart van een bruisend uitgaanscentrum.

Voor programa’s en reserveringen kun je de site bezoeken

TOWNWEB metselwerk9

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Town Offices biedt kantoorruimtes voor kleine culturele of dienstverlenende bedrijven. De kantoorruimten vanaf 15 m2 voor periodes niet langer dan een jaar zijn zeer in trek. Zowel op de Nieuwe Binnenweg (Uptown) als op de Eendrachtstraat in het NaDrUkpand zijn regelmatig werkplekken te huur. Klik op de naam voor hun website.

Huurders Nieuwe Binnenweg (Up-Town)

The Office belastingadviseurs, administratiekantoor gespecialiseerd in artiesten en (kleine) zelfstandige in de culturele sector. Metropolis Avontuurlijk, eigenzinnig, trendsettend festival voor moderne muziek. LOS. Grafisch ontwerpbureau van Marieke Bokkelman. Brandend Zant het bureau van grafisch ontwerpster Karlijne Brand en Ontwerpbureau Minke Themans.

Huurders NaDrUk (Town Offices)

StandByU, beveiliging van evenementen. Marketingleague, marketeers voor media, culturele instellingen en andere. Fuentes, cursusinstituut voor de Spaanse taal, Sito internet, een designer van webtoepassingen, Kiezel Communicatie, tekstschrijvers, Taalpartners (training, correctie en andere Nederlandse taalproblemen en Bootcamp Tony die zorgt voor de nodige ontspanning in al dit kantoorgeweld. ,